Με τα καλύτερα λόγια για τον Κάρλος Αλκαράθ, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του στο μονό του Γαλλικού Όπεν από τον 21χρονο Ισπανό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την έκτη του ήττα σε ισάριθμες συναντήσεις με τον Αλκαράθ και παραδέχθηκε ότι παιχνίδι του νεαρού άσου, είναι μη αντιμετωπίσιμο από το δικό του.

“Πιστεύω ότι διαθέτω μια πολύ ποιοτική μπάλα, μια από τις καλύτερες στο tour αλλά κάθε φορά που αντιμετωπίζω τον Κάρλος, νιώθω ότι η δική του ποιότητα είναι κάτι που δεν συναντώ σε άλλους αντιπάλους. Με δυσκολεύει πολύ. Τα χτυπήματά του είναι πολύ βαθιά και βάζει πολύ σπιν στη μπάλα και απλά δεν έχω καταφέρει να αντιπαρατάξω κάτι καλό απέναντί του. Κατά κάποιον τρόπο υπερισχύει αλλά είναι επίσης αρκετά υπομονετικός για να το κάνει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο” είπε αρχικά ο Στέφανος, μετά την ήττα με 6-3, 7-6(4), 6-4 από τον Αλκαράθ, το βράδυ της Τρίτης.

O Τσιτσιπάς υπογράμμισε επίσης ότι προσέγγισε με πολύ καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση το ματς, ωστόσο και πάλι εξήρε το υψηλό τενιστικό IQ του Αλκαράθ ενώ σύγκρινε την ταχύτητα και την εναλλαγή κατεύθυνσης του Ισπανού με αυτή του Νόβακ Τζόκοβιτς.

“Δεν θα πω ψέματα, πίστευα στις πιθανότητές μου για τίτλο στο Roland Garros. Ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση απ’ό,τι συνήθως. Αυτό με πονάει περισσότερο. Ήμουν αρκετά βέβαιος ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τον Κάρλος σήμερα και πως ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό από τις άλλες φορές που τον αντιμετώπισα. Το παιδί είναι απλά πολύ καλό. Μπορώ μόνο να τον συγχαρώ γιατί πραγματικά παίζει απίστευτα. Έκανα ότι μπορούσα στο γήπεδο. Πρέπει να συνειδητοποιήσω τι πρέπει να κάνω.

“Είναι ένα δύσκολο ταξίδι. Δεν είναι ευχάριστο. Φυσικά, του εύχομαι τα καλύτερα γιατί όταν παίζω εναντίον του, μου υπενθυμίζεται πόσα πράγματα μπορώ να κάνω γιαι να γίνω καλύτερος ως τενίστας”.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τα  “βουντού” που ανέφερε και μέσα στο γήπεδο..

“Όταν παίζεις μαζί του, ξέρεις ότι θα έχεις πίσω την extra μπάλα. Έχασα κάποια smash σήμερα και κάποια χτυπήματα που συνήθως δεν χάνω. Πρέπει να ξεπεράσω αυτό το πνευματικό στάδιο. Σήμερα ένιωσα σαν κάποιος να μου έκανε βουντού και ένιωσα ότι δεν μπορούσα να στείλω τη μπάλα εκεί που ήθελα. Είναι απίστευτο…”

 

Αναδημοσίευση από : www.tennis24.gr/

 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)